Yaylada Mahsur Kalan Muhtarı Belediye Başkanı Kurtardı

Antalya’ da bin 800 rakımlı Salamut Yaylası’nda araçları kara saplanması sonucu uçurumun dibinde mahsur kalan 5 kişi, Akseki Belediyesi ekiplerince kurtarıldı.
Akseki’de içlerinde ilçeye bağlı Çaltılıçukur Mahalle Muhtarının da bulunduğu 5 kişi , dün akşam saatlerinde deniz seviyesinden bin 800 metre Salamut Yaylası’nda kara saplanarak uçurumun dibinde mahsur kaldı.

Muhtar durumu bildirip, Belediye Başkanından yardım istemesi üzerine Akseki Belediye Başkanı İbrahim Özkan hemen harekete geçip kepçe gönderdi. Yaklaşık 60 kilometre yol kateden ekipler, iş makineleriyle yolu açarak yayladaki vatandaşlara ulaştı. Ekipler, 1 saatlik çalışma sonucu mahsur kalan 5 kişiyi, kara saplanan araçlarıyla kurtardı.

Çaltılıçukur Mahalle Muhtarı Dursun Yüksel, “Yaylaya gezmeye ve yolların durumunu öğrenmek için bakmaya geldim fakat aracımı kaydırdım.Bayram sonunda millet gelmeye başlayacak.Sağolsun Belediye Başkanımız İbrahim Özkan’ı aradım.Anında ekibi gönderdi.Kepçe operatörüne de teşekkür ederim.Allah razı olsun İbrahim Özkan her tarafta koşturuyor.Elinden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyor.Biz memnunuz Allah da ondan memnun olsun.Burası Salamut Yaylası yukarda Daracık Yaylası var,onun ilerisinde Morca Yaylası var.”dedi.
Akseki Belediye Başkanı İbrahim Özkan “Belediye olarak kıymetli vatandaşlarımızın her zaman hizmetkarıyız.Elbette nerede olursa olsun tüm vatandaşlarımızın emrindeyiz. Değerli Muhtarımız beni arayarak yardım istedi.Hemen Ekiplerimizi yönlendirdim. Geçmiş olsun dileklerimi ifade etmek istiyorum.”dedi.