Nikah İşlemleri

Evlendirme İşlemleri

Akseki Belediyesi Yazı İşleri  Müdürlüğü evlenmek için başvuruda bulunan Türk vatandaşı ve yabancı uyruklu kişilerin evlilik başvurularını almakta ve İşlemleri gerçekleştirmektedir.

Nikah Başvurusunda Bulunmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Belgenin aslı ve fotokopisi birlikte getirilmesi gerekmektedir. On yılı geçmemek şartıyla eski Nüfus Cüzdanları kabul edilmektedir. Nüfus Cüzdanı dışında herhangi bir kimlik belgesi (ehliyet, kurum kimliği vb. ) kabul edilmemektedir.

Evlenmeye engel bir hastalığının bulunmadığını gösteren sağlık raporları ilgili Aile Hekimliklerince verilmektedir.  Sağlık raporunu almak için çiftlerin Aile Hekimlerine başvurmaları gerekmektedir. Sağlık raporunun geçerlilik süresi altı ayı (180 Gün) geçmemelidir. Sağlık raporları üzerinde resim, kaşe, imza olmaması halinde belge kabul edilmemektedir.

Nikah işlemleri için evlenecek olan çiftin her biri için ayrı ayrı 5 (beş) adet vesikalık fotoğraf istenmektedir.  Evlenme Yönetmeliğine uygun olmayan ve/veya biyometrik veya fotokopi olan fotoğraflar kabul edilmemektedir.

Nikah Başvurusunu Nasıl Yapılır?