AKSEKİ KOMANDO TABURU 366’NCI KISA DÖNEM ERLER YEMİN ETTİ.

Akseki Jandarma Komando Birliği'ndeki törende konuşan Antalya İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurbay Albay Yusuf KELLELİ: yemin törenlerinin, tepeden tırnağa kadar asker olmanın temeli ve yüce Türk milletinin bağımsızlığının, kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak için canı pahasına mücadele etmenin ilk şartı olduğunu söyledi. Kelleli, yurdun dört bir yöresinden gelen erlerin, şanlı Türk bayrağının gölgesinde, silahlara el koyarak ant içtiklerini belirterek, ''Aynı yüreklilik, aynı inanç, aynı kararlılıkla, sel gibi coşkuyla akıp gelen evlatlarımızın, varlığımızı sonsuza dek yaşatma azim ve iradesinde olduklarını simgeleyen antlarını gururla izledik'' dedi.
Anneler ve babalara da seslenen Kelleli şöyle konuştu:
''Sizlerin gösterdiği yakın ilgi ve destek ile moral gücü çok büyük olan erlerimiz, daha büyük bir heyecanla, vazife aşkı, vatan sevgisi, birlik ve beraberlik ruhu içinde kutsal vatani görevlerini icra edecekler. Her karışı şehit kanı ile sulanmış mukaddes vatan topraklarını savunmak için üstün bir vazife aşkı ve kalbi, vatan ve millet sevgisi ile dolu verdiğimiz emsalsiz mücadeleyi kadirşinas Türk milleti daima anacaktır. Bu açıdan sizlerin olduğu kadar bizler de istikbalde evlatlarımızı, Atatürk ilke ve inkılaplarıyla sulayarak bize miras bırakan atalarımızın ruhlarını şad edecek tarzda yetiştirme gayreti içinde olacağız.''
Albay Kelleli, yemin eden askerlere hitaben yaptığı konuşmada ise, sinesinden çıktığı Türk toplumunun kaderine damgasını vuran, çağın olaylarına yön verecek kadar güçlü ve etkili rol oynayan, Türk tarihinin akışını değiştiren müstesna asker, eşsiz komutan büyük devlet adamı Ulu Önder Atatürk'ün gösterdiği yolda ilerlerken, ettikleri yeminden çıkmamalarını öğütledi.

Yemin eden erler adına söz alan Jandarma Er Cihan ACAR, ''Almış olduğumuz eğitimle bilgi ve birikimlerimizle tek bir ruh olarak birleştik. Gerektiğinde bu vatan için seve seve canımızı feda etmeye hazırız'' dedi.
Jandarma Er Enes YAĞIZ  ''GÖREV'' isimli şiir ve  Jandarma Er ERSİN SİYAMOĞLU  tarafından ‘ BAYRAK’ adlı şiir okundu.

Törende Jandarma Er Ali KESKİN Tarafından ‘’ KINALI HASAN’’ Öyküsünün Anlatılmasının Ardından

Birliğe İlk Katılan Jandarma Er Mehmet Veysi KARAVAŞ’a Akseki Kaymakamı Muhammed Emin Nasır Tarafından Takdir Belgesi,
Törende, eğitim, ve  atış Dalında dereceye giren jandarma erlere, Antalya İl Jandarma Komutanı , Jandarma Kurmay Albay Yusuf KELLELİ  tarafından başarı belgeleri

Spor, Ve Bakım Dalında Dereceye Giren Jandarma Erlere, Akseki Belediye Başkanımız Ezc M. İsmet UYSAL Tarafından Takdir Belgeleri Verildi.
Törene Akseki Kaymakamı Muhammed Emin NASIR  , Akseki Belediye Başkanımız Ezc M.İsmet UYSAL,  daire amirleri ve asker yakınları katıldı.