18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA TÖRENİ AKSEKİ’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıldönümü Akseki'de düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Akseki Belediye Kültür ve Konferans Salonu'nda devam eden törende konuşan, İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Astsubay Murat Kapalı,  Çanakkale Zaferi'nin, bir düğüne gider gibi kurşunlara atılan kahraman askerlerin destanı olduğunu belirtti. Kapalı, "Bu zafer, vatanı bayrağı, milleti, dini ve devleti için canını feda eden bir milletin şahlanışıdır" dedi.

Konuşmalarının ardından tören, Çanakkale Zaferi konulu sunum ve okunan şiirler ile devam etti.

Törene, Akseki Kaymakam Muhammed Emin Nasır,

Belediye Başkanı Vekili Tuba Çalışkan Kurt, Cumhuriyet Savcısı Güner Topal, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Dilek, Emniyet Amiri Bülent Cumhur Gözetici, daire amirleri, vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.