BAŞKAN UYSAL 2016 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, Akseki Belediyesinin 2016 yılı çalışmalarını değerlendirdi.

15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişimine değinerek sözlerine başlayan Uysal, "Bir kaos ortamının ardından vatandaşın birlik ve beraberliğini perçinleyen olaylarla karşı karşıya kaldık. FETÖ terör örgütünün bu kalkışması sonu 15 Temmuz gecesi şehit olan askerimize, polisimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Bu konuda Akseki halkı üzerlerine düşeni yaptı. Şu anda Türkiye emin adımlarla muasır medeniyetler çerçevesinde başarıyla yürümekte ve daha iyi günleri de hep birlikte göreceğiz dedi.

Akseki Belediyesi olarak görevi devraldığımızda, halka hizmet hakka hizmet anlayışıyla işe başladık ve 3 yıl içerisinde çok güzel işler yaptık ifadelerini kullanan Başkan Uysal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Akseki, Tarihi Kentler Birliği kurucu üyesi olan ve dünya mirası olarak kabul edilen bir ilçedir. Tarihi dokusu, temiz havasıyla eşine az rastlanır mütevazi bir ilçe olarak, Torosların eteğinde varlığını sürdürmektedir.
 2016 yılı içerisinde belediyemizin imkanları dahilinde, halkımızın problemlerine odaklı ve şeffaf bir belediye yaratmaya çalıştım. Akseki’mize güzel olan ne yapsak yakışır sözü ile yola çıktım.
Akseki Belediye Gazetesini 2014 yılında çıkarmış olup,  Akseki Belediyesi Aylık Haber Bülteni  Ülke Genelinde Bulunan 4000 Aksekiliye ücretsiz Şekilde Ulaştırılıyor

Yaz ayı boyunca Akseki merkez olmak üzere tüm mahallelerimiz belediyemizce ilaçlandı. 6360 sayılı yasa gereği köyler mahalleye dönüştüğünden 23 tane daha mahallelerimize  çocuk oyun parkları yapıldı. Ramazan ayı boyunca ramazan çadırı kuruldu. Halkımızın desteği ile iftar yemeği verildi. Mahallelerimize ve ilçe merkezine 100 adet daha yeni çöp konteynırları dağıtıldı. Mahallelerimize 20165yılı içerisinde  5 bin metre kare  kilit yapılmış olup, 2016 yılı içerisinde 40 bin metrekareye çıkarıldı.. Çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikleri yapıldı. En önemlisi olan Oymapınar Barajı üst kullanım hakkı ve iskeleler belediyemize geçmiştir. Akseki merkeze  yeni kaldırımlar yapıldı. Belediyemize 2016 yılı içerisinde İller Bankası kredisi İle 1 adet çekici 1 adet dorse 1 adet çift kabin kamyonet alımı yapılmıştır. Menfez çalışmaları ve tüm mahalleler ve ilçe içersinde yıkılan duvarlar   ilçe içerisine  yeni kaldırımlar yapılıp boyandı. Şehirler arası terminali kullanımı Antalya Büyükşehir Belediyesinden belediyemize devri yapıldı. 2016 yılı ilçerisinde  ilçemizin tanıtım amacı ile restorasyon ve düzenleme yapılarak "Akseki Resim Sergi Müzesi" açılışı yapıldı ve ilçemizin kültürel yapısını tanıtmak için çeşitli fuarlara katılımlar gerçekleşti. Her ay düzenli olarak merkez ve mahalle muhtarları toplantısı yapılmaya devam edildi. Akseki'mizi diğer illerdeki hemşerilerimize yapılan işleri ve Akseki’mizi takip etmeleri için yeni web sitesinde 14 bin Aksekili bir araya getirildi. İyi bir iletişim ve Akseki’nin geleceği için İstanbul’da bulunan dernekler ziyaretine devam  edildi. Akseki’mizin tarihi ve kültürel yapısını fotoğraf ve video anlamında bir yıllık tanıtım çalışmaları başlatıldı ve çeşitli televizyon programlarına katılındı. "Hükümet Meydanı Çevre Düzenleme Projesi" çalışmaları tamamlandı.

Hacıilyas mahallesi Medrese Caddesi cevre düzenleme projesi inşaatı devam etmektedir. Belediyemize ait arsalar satılarak gelir sağlandı. Ekonomik ömrünü doldurmuş ve kullanılmaz halde olan hurda araçlar satıldı. Belediyemizin kurumlara olan yüklü miktarda ki borç miktarı ödendi.  İlçemize TOKİ projesi kazandırılıp  408 adet konut yapımına başlanmıştır.  Göktepe kayak merkezi projesi onaylandı. Mahallelerimize yeni kamelyalar yapıldı. Yabani ot ve ağaç budama işlemleri alt geçit temizleme işlemleri yapıldı.   İlçemize Modern sokak süpürme ve temizleme araçları kazandırıldı. Çarşı içersine havuz ve park projesi tamamlandı. Akseki merkez Rasih kaplan Caddesi ve Aşağı çarşı çevre  cephe sokak düzenleme projesi, Sarıhacılar Mahallesi koruma imar projesi, Cevizli mahallesi Türbe Caddesi projesi ihale edildi.  2016 yılında Rasih Kaplan Parkı projesi onaylanmış olup, inşaat çalışması halen devam etmektedir.  Cevizli mahallesi Metin Sözen Sokak  İhalesi yapıldı. Tescilli yapıların kamulaştırma çalışmaları başlatıldı. Sarıhacılar Meydan düzenleme projesi hayata geçirildi diye konuştu.

Akseki'de gerçekleştirilen projeleri uygularken, sadece bugün için bir şeyler yapmadıklarını belirten Uysal,  "Aynı zamanda Akseki’nin geleceğini de şekillendirmeye çalıştık. İlçemizin, geçmişten gelen değerlerini özelliklerini koruyarak bu değerleri yarınlara taşımak ve gelecek nesillerimize gururla teslim etmek istiyoruz. Bu günü kurtarmaya çalışan değil, geleceği düşünen bir anlayışla hareket ediyoruz. Akseki’de; Tüm kuruluşlarla ve vatandaşlarımızla ortak hareket etmeye çalışıyoruz. Halkımızın, herkesimi ile sık, sık bir araya gelmeye çalışıyoruz. Fikir alışverişlerinde bulunuyoruz. Akseki’mizi daha bir ileriye taşımak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Biz bu yola çıkarken, örnek bir belediyecilik için kolları sıvadık. Bu güne kadarda Akseki’de gerçekleştirdiğimiz proje ve işlerle örnek olmaya devam edeceğiz. Tüm birimlerimizin dikkat ve titizlikle yerine getirdiği gayretli çalışmalar belediyemiz içinde oluşturduğumuz birlik, beraberlik ve dayanışmanın sonucudur. Belediye meclis üyelerimiz bu konuda hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan yardımcı olmaktadırlar" diye konuştu.