AKSEKİ'DE "HZ. PEYGAMBER VE GÜVEN TOPLUMU" KONFERANSI YAPILDI

Akseki Müftülüğünce "Kutlu Doğum Haftası " etkinlikleri kapsamında "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" konulu konferans verildi.

Belediye kültür salonunda gerçekleşen konferansa, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr.Orhan Çeker, konuşmacı olarak katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Hz. Muhammed'in örnek hayatı anlatıldı.

Akseki İlçe Müftüsü Sabit Doğru ise, Kutlu Doğum Haftası'nın 1989 yılından beri kutlandığını anımsattı.

Müftü Doğru, "Kutlu Doğum Haftasının bu yılki ana teması Hz. Peygamber ve güven toplumu. Hz. Peygamberimizin anlatılması, anlatılıp hayatının insanların gönlünde yer etmesi ve ahlakının Ahlaklanılmasıyla insanlarda yer bulması amacıyla 1989 yılından bu yana anlatılmakta, dersler çıkartılmakta ve insanlar onun ahlakını kendi hayatlarında tatbik etmektedirler." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Prof.Dr.Orhan Çeker, katılımcılara Hz. Muhammed'in örnek hayatını anlattı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr.Orhan Çeker, güven toplumuna giden yolun Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamber’e tabi olmaktan geçtiğini belirtti.
Hz. Peygamber ve Hz. Peygamber’in oluşturduğu güven toplumunun temel özelliklerinden bahseden Çeker, Hz. Peygamber’in birey için ne anlam ifade etmesi gerektiği hakkında düşüncelerini aktardı.
Hz. Peygamber’i güvenilir kılan şeyin söz ve akitle alakalı olduğunu dile getiren Çeker “O, kendisine inanan inanmayan herkesin itimat ettiği, en değerli eşyalarını emanet ettiği ve kendisinden asla bir zarar beklemediği Muhammedü’l-Emin’dir.” dedi.
Günümüzde İslam dünyasının yaşadığı sıkıntılara da değinen Prof.Dr.Orhan Çeker, dinimiz İslam’ın insanın güvende olması için canını, aklını, neslini korumayı emrettiğini belirterek Hz. Peygambere tabi olunması ve onu hakkıyla örnek alarak sorunların çözülmesi gerektiğine işaret etti.

Konferansa, Akseki Kaymakamı Muhammed Emin Nasır, Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal,  daire amirleri ve davetliler katıldı.