19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ AKSEKİ'DE TÖRENLERLE KUTLANDI.

Akseki'de Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.
Törene Kaymakam Muhammed Emin Nasır, Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, Cumhuriyet Savcısı İsmail Erboğa, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Hulusi Mehmet Müdük, İlçe Milli Eğitim Müdürü İmdat Mithat Bağcı, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, subay ve astsubaylar, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Akseki Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Budak tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Budak, törende yaptığı konuşmada, 19 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından devletin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e "Mareşallik ve Gazilik" unvanı verildiğini ifade ederek, bu anlamlı tarihi günün "Gaziler Günü" olarak kutlandığını söyledi.
Dal, Birinci Dünya Savaşı'nda, Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda, Kore'de, Kıbrıs'ta kahramanlık destanı yazdıran muharip gazileri, şehitleri ve kahraman ordu mensuplarını minnet ve şükranla andıklarını ifade etti.
Törente Akseki Anadolu Lisesi öğrencisi Kübra Özkan tarafından "Gazi Mustafa Kemal" adlı şiir okundu.
Törenin ardından Kaymakam Nasır ve Başkan Uysal, gazileri tebrik etti.